Konkurs za posao u Bosni trajao minut

Oni koji su hteli da se prijave na javni poziv za sufinansiranje samozapošljavanja u u BiH zakasnili su i to samo ako su dugme pritisnuli minut nakon otvaranja javnog poziva.

Federalni zavod za zapošljavanje Bosne i Hercegovine ovih je dana jako razljutio tamošnje nezaposlene i poslodavce. I to javnim pozivom za Program sufinansiranje samozapošljavanja u 2018. Problem nije bio u samom javnom pozivu nego u dužini njegovog trajanja. Naime, javni poziv Zavod je otvorio u sredu u 8 sati ujutro, a zatvorio svega minut nakon toga. Dakle, svi oni koji su hteli da se prijave nakon tog minuta to nisu mogli i to uz obrazloženje da više nema novca.
Isto objašnjenje imali su i u samom Federalnom zavodu u kojem su rekli da je problem u velikom interesu i ograničenosti sredstava.
Cilj im je zapošljavanje najmanje 11.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH. Zavod kroz njih sufinansira prvo radno iskustvo, zapošljavanje žena i mogućnost produženog sufinansiranja i zapošljavanja.
Inače, slična situacija s istim tenderom dogodila se i prošle godine. Samo je tada tender trajao nešto duže – čak osam minuta.

IZVOR: Klix.ba

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *