Клинтонови су отели свету српску земљу

Указивање америчком председнику Доналду Трампу да су чланови породице Клинтон криви што су терористичке организације овладале светом српском земљом Косовом може нам само помоћи у политичком решавању овог, за нас најважнијег националног питања, изјавио је Дејвид Вујић, српски лобиста у САД и један од седморице инжењера српске националности који су учествовали у мисији слања човека на Месец „Аполо“.

Резултат слика за давид вујић„Озбиљан покушај наше заједнице у САД, у сарадњи с матицом, да се улога ове породице у страдању Срба постави пред америчке судове, задобила би озбиљну пажњу председника Доналда Трампа. Такав један правни процес у САД, који би директно повезао Клинтонове и Косово, у перспективи би утицао на решавање кризе око српске покрајине“, каже Вујић.

Он додаје да је администрација у Вашингтону, делом и заслугом наших угледних људи, најзад препознала малигни утицај албанских лобиста на Капитолу.

„И државни секретар Мајк Помпео недавно је јавно и оштро упозорио председника Конгресног одбора за спољне послове Елиота Енгела да престане да притиска, застрашује и малтретира дипломатско особље САД косовским лобистичким причама“, додаје Вујић.

Он истиче да Србију у Вашингтону промовише мала група волонтера и професионалаца, уз неколико бивших и активних републиканаца из Конгреса који заступају српске интересе, пре свега из личног осећаја правде и истине.

„Мана нашег народа је што верујемо да је истина очигледна и да је као такву не треба доказивати“, истиче Вујић и додаје да се мора „сваког дана инсистирати на тразењу “кривца“ за своју несрећу“.

Шамар Макрону, али и својеврстан окршај с Ангелом Меркел могли би да имају импликације и на регион, односно да успоре решавање косовског проблема.

Извор: novosti. rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *