Албанци нису с Косова, ту су дошли као окупатори

За време цара Душана на Косову није било ни један одсто Албанаца, све су били Срби. То говоре документи, а сада кажу да их је 99 одсто. Откуда? Пали са неба, не. Све до окупације Србије, Косова, Македоније и Црне Горе од Турака, Албанци су били у Албанији, а сасвим мали број у осталим областима. За време окупације, заједно са Турцима и под турском заставом Албанци долазе на Косово. Долазе као окупатори и понашају се као окупатори.

Ово је у емисји „Српски свијет“ Националне телевизије Ин4С, коју уређује и води Гордана Јанићијевић, рекао је професор др Каплан Буровић од Расимбеговића из Улциња.

Како је проф. др Каплан Буровић провео 20 година у затвору, после чега је добио политички азил у Швајцарској, како је постао дисидент, у чему се није слагао са Титом, како је препливао Бојану и побегао у Албанију, како је изгледао албански казамат, које уцене је УДБА спроводила, зашто је пропао комунизам. То су нека од питања на која је одговорио овај занимљив човек, професор албанолог, књижевник и истраживач. Написао је преко 100 научних радова о томе ко су Албанци, имају ли илирске корене, како се досељавају на подручја која данас насељавају, о сеоби Албанаца, њиховим лажима и фалсификатима.  Добитник је бројних признања и награда међу којима је награда за рад од блаженопочившег митрополита Амфилохија, одликовања Златна српска круна, две повеље, Српски витез и Свети ратник и многе друге.

У затвору су га провоцирали на све могуће начине, од, како каже, окретања жене и деце против њега, до нехуманих услова у ћелији и излгадњивања.

„Моје хапшење у Улцину је у вези са успостављањем дипломатских односа. 3.новембра ме хапсе и оптужују за непријатељску пропаганду“, истиче др Буловић.

Др Буровић каже да су данашњи Бугари Словени који су асимилирали праве монголске Бугаре, а Албанци су, како наводи, побегли у горе и спасили се те окупације. У Дубровнику је објавио дисидентну поему Бојана у којој удара на Броза Тита.

„За Бојану кажем, обале јој с обе стране притиснуле љуте ране, шуми бруји тече даље. Ја кажем Бојани, теци, теци к мору квитај, јад реци. Реци шта си видела тамо на Голготи, ој Бојано. Назвао сам Голготом Албанију“- говори др Буловић.

Др Буловић наглашава да у Албанију није ишао да би тамо остао, и то не зато што му се, како каже, не свиђа, него се плашио да УДБА не пошаље некога да га убије.

„Зато сам хтео да идем у Совјетски завез. Нисам знао да су дипломатски односи прекинути и тако сам заглавио у Албанији. Хтео сам да идем на Кубу, у Кину, па чак и у Вијетнам и пре бих тамо погинуо у рату, него да ме у Албанији поједу сенице, буве и ваши“ – рекао је др Буловић.

Он тврди да му је Његош био кућни побратим и у документима стоји, како наводи, да се Његош побратимио са херцеговачким везиром Алипашом.

Послушајте и погледајте шта је све рекао у емисји „Српски свијет“ др Каплан Буловић, који и у 87. години и пред тешког и мучног живота има савршену мисао и одлично памћење:

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *