Jelisaveta mis srpske dijaspore u Americi

Mis srpske dijaspore u Americi za 2020. godinu je Jelisaveta Ranđelović (18), studentkinja arhitekture, rodom iz Zaječara, koja sa porodicom živi u Čikagu.

Lentu prve pratilje ponela je Marija Lacku, glumica i model iz Los Anđelesa, dok je za drugu pratilju izabrana Ivana Marković, magistrand biznisa iz Čikaga.

Miss dijasporeU onlajn finalu izbora za najlepšu Srpkinju u Sjedinjenim Američkim Državama, koje je održano za vikend, titula “mis akademik” otišla je u ruke Gale Kalević, studentkinje primenjene matematike i psihologije iz Njujorka, dok je titulu “mis šarma” osvojila Tijana Živanović, broker za nekretnine iz Čikaga.

Devojke su se predstavile putem video-poruka i aplikacije “Zum”, a tako je glasao i osmočlani žiri, proglasivši Jelisavetu za najlepšu Srpkinju u Americi. Najlepša među izabranima je ovom pobedom sebi zagarantovala učešće u finalu izbora za mis Srbije, koje će biti održano naredne godine. Ukoliko bude pobedila na Izboru za mis Srbije 2021, Jelisaveta može postati i mis sveta. Pobednica i njene pratilje, osim laskavih titula dobile su i sedmodnevni ol-inkluziv odmor u luks hotelu, kozmetiku, kao i nakit naše dizajnerke iz Francuske Jelene Mandić.

–Mada je fizički izgled veoma bitan, vodili smo se time da devojka treba da bude, najpre, univerzitetski obrazovana, ambiciozna, da ima jasnu viziju budućnosti, da je posvećena običajima koje mi kao srpska dijaspora negujemo, a to su porodica, poštovanje srpske kulture, tradicije, istorijskog i duhovnog nasleđa, kao i osećaj za dobročinstvo – obrazložila je Marina Švabić, predsednica Američko-srpske asocijacije za prosperitet, koja je organizovala izbor.

Izvor: Naši u svetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *