Kako je Nemanja iz Čačka sprečio tragediju

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce sa čačanskim selima Mršinci i Slatina, rano jutros potpuno je uništen pred naletom bujice i obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu, a Čačain Nemanja Bogosavljević neposredno pre toga sprečio je veću tragediju. On je naime uspeo da spreči autobus da pređe most tako što mu je svojim automobilom preprečio put.

Trenutak urušavanja mosta Nemanja je snimio kamerom. Evo šta je ispričao kako se to sve dogodilo:

-Jutros oko 6.20 izašao sam da vidi šta se događa sa nivoom Morave, da li je poplavila njive, a zatim otišao i da vidi u kom je stanju most, jer je bio oštećen, pošto mu je pukao noseći stub. Most se držao odlično negde oko 22 časa kada sam ga obišao, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Kad sam jutros video da je stub pukao, odmah sam pozvao policiju i rekao im da će se most srušiti  – rekao je Nemanja Bogosavljević.

Kako je istakao, posle 7-8 minuta se vraćao natrag ka Moravi i sreo autobuse, nekoliko vozila sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, oni su hteli da pređu most. Kaže da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi u pokušaju da pređu most.

-Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo veću katastrofu – rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu.

U tom trenutku most se srušio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *