Ивана летела до светског злата

Српска атлетичарка Ивана Вулета скоком од 7,14 метара освојила дуго чекано светско злато! Један од највећих успеха у историји српске атлетике. Од прве серије се осетило да ће се нешто велико десити – Ивана је коначно на светском трону. Дошла је спремна и „одувала“ конкуренцију!

Ивана је стартовала скоком од видно преко седам метара. Проблем је био преступ од 1,3 центиметра. Друга серија донела је врхунски резултат од 7,05 метара, који је већ „закуцао за прво место.

Следи други преступ, па скок од 6,91 метра и онда „лет“ за злато. Српска хероина је скочила 7,14 метара! После две бронзе, Ивана је коначно дошла до светког злата. У овом тренутку је обједињена светска и европска првакиња.

Сребро је припало Американки Тари Дејвис-Вудхол са резултатом од 6,91 метар, док је бронза припала Румунки Алини Ротару скоком од 6,88 метара у самом финишу.

Ивана Вулета је до највећег успеха у каријери дошла скоком у петој серији од 7,14 метара. Скок који ће остати уписан златним словима и бројкама у историји српског спорта.

Ивана Вулета је са 7,14 метара у петој серији надскочила свој резултат из друге серије од 7,05 метара, којим би такође дошла до злата. По доскоку је мислила да је преступила и реаговала је бесно и незадовољно. Међутим, судије су показале да је скок био исправан. Вулета је освојила злато. Сем најсјајнијег одличја уједно је оборила и државни рекорд.

У том моменту су се емоције код ње промениле и кренуло је славље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *