Игор Спасов умро у сну

Игор Спасов (60) аутор култне емисије „Позовите 92“ пронађен је данас мртав у свом стану у Новом Београду. Први налази истраге показују да на његовом телу није било повреда и да је највероватније реч о природној смрти. Спасов је преминуо у сну.

Спасов је од 1982. до 1986. године студирао на чувеној чешкој филмској и ТВ академији ФАМУ, где је дипломирао ФТВ монтажу.

Познат је као аутор и водитељ култне телевизијске емисије црне хронике „Позовите 92“, која се приказивала током ‘90.- их на РТБ-у. После дугогодишњег рада на РТС-у прешао је на БК телевизију, где је направио и водио емисију „Експиријум“, у којој је своје почетке забележио и новинар Славко Белеслин.

После гашења БК ТВ прешао на ТВ Ентер и одлази у Чешку, где је и живео. Тамо је у периоду од 2012. до 2014. године, био уредник и продуцент прашке телевизије Метропол ТВ, где је између осталог био и аутор емисије „Волим Праг“ и емисије црне хронике.

Након окончања сарадње са ТВ Метропол, у Прагу је 2014. године, основао приватну продукцију Експиријум. Предавао је на међународном филмском конзерваторијуму, где се поред предавања бавио документарним и уметничким филмом.

Радио је на објављивању књиге „Историја балканског подземља“, а такође је радио на реализацији сценарија за играну ТВ серију о животу полицајаца, који је написао пре неколико година, а заснован је на истинитим догађајима, који су потресали јавност.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *