„Crni labud klavira“ nastupa u Majamiju

Beograđanka Marta Branković, koja već 15 godina živi i stvara u Sjedinjenim Američkim Državama, učestvovaće na promenadnom koncertu uspešnih umetnika koji su završili FIU (Florida International University), u subotu, 15. februara, sa početkom u 19 časova, u Wertheim Performing Art Centru, Južnog kampusa FIU u Majamiju. Na program će se naći klasična i savremena dela za klavir, a Marta će izvesti Šopenove i Rahmanjinove kompozicije.

Sa samo 21 godinom Marta Branković je diplomirala na Beogradskom univerzitetu kao najmlađi student, sa najboljim prosekom generacije. Među mnogobrojnim nagradama koje je dobila za svoje stvaralaštvo ističu se treće mesto na čuvenom Rubinštajnovom klavirskom takmičenju 1997. godine kao i počasna stipendija za izvanrednu karijeru u SAD 2005. godine. U Majamiju stiče master klavirskog nastupa u klasi pijaniste i profesora Kemala Gekića.

Od 2010. godine pijanistkinja Marta Branković  je održala preko 150 koncerata u svim glavnim halama istočne obale SAD, za šta je dobila odlične kritike i često su je nazivali “nova snaga američkog pijanizma” (News Magazine) i “crni labud klavira” (Miami Herald).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *