Капетан Драган на слободи!

Из лепоглавског затвора данас je пуштен је Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, који је потом и протјеран из Хрватске.
Васиљковића су у Лепоглави у раним јутарњи сатима преузели полицајци који су га пребацити до граничног прелаза Бајаково где је протеран из Хрватске на основу решења о забрани уласка и боравка на подручју ЕУ у трајању од 20 година. По уласку у СРбији Васиљковић је зобог пандемија коронавируса смештен у карантин. У хрватском Министарству правосуђа потврдили су да је Васиљковић пуштен пошто је одслужио затворску казну.

Директор Документационо-информационог центра „Веритас“ Саво Штрбац рекао је за Срну да су га звали бројни Васиљковићеви пријатаељи интересујући се о доласку у жељи да му организују дочек, али да је то у овим околностима неизводљиво.

„Судбина се поиграла с њим да након затвора у Аустралији и Хрватској мора поново у једну врсту изолације, без слободе кретања. Не знам никога у Хрватској, ни од Срба, ни од Хрвата, да је одслужио целу казну. Он је издржао 13,5 година колико му је и пресуђено. Није имао срећу да изађе након две трећине и сада опет иде у изолацију и то је потпуно извесно. Не знамо где ће и колико дана ће то бити. Вероватно до 28 дана“, рекао је Штрбац.

Васиљковић је правоснажно осуђен на 13,5 година затвора због наодног злочина у Книну и Глини током рата. Током суђења Капетан ДРаган је негирао кривицу истичући како су против њега оптужбе монтиране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *