I Srbija u kulturnoj oazi magičnog Majamija

Muzej HistoryMiami, najveći lokalni muzej, uspešno je proslavio bogatu kulturu i raznolikost Majamija na sedmom godišnjem CultureFest 305, folklornom festivalu, održanom 4. novembra.

Ovaj događaj pružio je uzbudljivo i posebno iskustvo koje je istaklo ono što čini Majami zaista jedinstvenim, a to je raznolikost kultura, koje kroz kulturne događaje uče jedni od drugih (po zvaničnim statistikama govori se 128 jezika).

Srbija je predstavljena po prvi put kroz zajedničku saradnju: Kulturni Trg/Cultural Square (kultura), Rakija Lounge (hrana), Bojitt Art(umetnost) i Miloš Damjanović (igra).

CultureFest 305 pretvorio je centar Majamija u kulturnu oazu gde su posetioci imali priliku da zarone u čaroliju grada i bogatu kulturnu raznolikost Majamija.

Gledaoci su se divili zanosnim plesnim izvođenjima, uključujući Argentinu i Srbiju…Zvukovi mariači muzike ispunjavali su prostor, otkrivajući živopisno hispansko nasleđe.

Posetioci festivala uživali su u ritmovima afro-kubanskih batá bubnjeva, koji su vitalni deo kulturnog identiteta Majamija, a ljubitelji kulinarskih specijaliteta u ukusima Srbije i Haitija, ukusnoj srpskoj i haićanskoj kuhinji.

Porodice i pojedinci svih uzrasta tog popodneva povezali su se sa svojom zajednicom kroz zvuke, slike i ukuse Majamija, tog „magičnog grada“.

Tekst i fotografije: Cultural Cquare

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *