И муслимани на Дану Српске у Вашингтону

Представништво Републике Српске у Вашингтону приредило је пријем поводом Дана РС на коме се опкупило више од сто званица међу којима су били представници из међународних институција, дипломатских представништава, америчких државних институција, хуманитарних организација и медија.

По оцени шефа Предсатвништва РС у Вашингтону Обрада Кесића било је то до сада најмасовније обележавае овог значајног датума са кога је послата јасна порука да је Српска спремна да конструктивно учествује у решавању свих проблема у БиХ, само ако наиђе на добру вољу представника друга два народа.

-Послали смо јасну поруку да постоји расположење за сарадњу не само са институцијама САД, него у ширем контексту и са америчким фирмама и свима који показују добру вољу и интересовање за озбиљну сарадњу са институцијама и фирмама Републике Српске -рекао је Кесић.
Он је напоменуо да успех Републике Српске није на штету БиХ, него управо супротно, јер ако успева Српска то значи да ће успети и БиХ.
-Послали смо врло позитивну поруку, пружене руке и спремности на сарадњу – рекао је Кесић.
Он је изразио задовољство због тога што су ове године у великом броју свечаном пријему присуствовали представници муслиманских организација.
-Гости су нам били представници највеће хуманитарне организације из Турске, што указује на напредак, да се прихвата реалност не само да постоји Република Српска, него да њено представништво у Вашингтону показује спремност за озбиљну сарадњу и да нема никаквих предрасуда у таквој сарадњи – рекао је Кесић.

Дан Републике је обележен је пригодним културним програмом, у оквиру којег је локални Црквени хор “Лира” из парохије Светог Луке певао химне Републике Српске и САД.
-Госте је одушевила и рецитација Мионе Николић, која је студент на мастер програму у Паризу, а тренутно борави у Вашингтону – рекао је Кесић.

Насловна фотографија: Обрад Кесић, шеф Представништва РС у Вашингтону (трећи слева) са Данијелом Сремац из Српског инситута у Вашингтону и драгим гостима

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *