Хиљаде људи на дочеку владике Јоаникија

Више хиљада људи дочекало је вечерас прирпедило величанствен дочек за владику будимљанско-никшићког Јоаникија код манастира Ђурђеви ступови, у којима столује 20 година. Окупљен народ хтео је уђе у манастир, али их је свештенство замолило да не улазе због забрана окупљања.

У знак доласка владике, кога су црногорске власти направди Бога утамничиле 72 сата и против њега воде поступак, огласила су се црквена звона у манастиру. Изнад манастира убрзо потом је испаљен ватромет, а окупљени су узвикивали „Живот дамо, светиње не дамо“.

Владика Јоаникије потом се обртио верницима истичући а је подршка народа заправо подшка Цркви и светињама.

„Нису нам дали да прославимо Васкрс како ваља иако смо били спремни да испоштујемо све мере, него су у појединим храмовима, поготово у Подгорици. Повредили су народ, нису му дали да прослави највећи празник, васкрсење Хирстово, мисли су да ће тиме да ослабе нашу веру“, рекао је Јоаникије.

Он је поручио да после Голготе следи васкрсење.

„Замислите каква је то власт која деценијама ратује са Нјегошем и његовим гробом, а сад ратују са Светим Василијем. Кренули су да бију децу, своје нечисте и срамне методе користе против младих. Срам их и стид био за оно пребијање деце у Никшићу. Они који мисле да ће понизити нашу веру, њих ће понизити Бог“, поручио је Јоаникије.

Народ је на то узвикивао „Владико, соколе, бранићемо светиње“. Погледајте величанствен дочек владике Јоаникија:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *