Heroji koronavirusa u Kini

Neočekivani heroji epidemije koronavirusa su građevinske mašine koje se koriste u gradnji dve nove bolnice u Vuhanu, epicentru širenja virusa.

S obzirom na to da je virus pogodio sve krajeve Kine, ljudima je savetovano da ostanu u kućama, ukoliko je to moguće.

Dokolica muči zatvorene ljude, koji su izvor zabave pronašli u gledanju uživo prenosa izgradnje bolnica, usput stvorivši likove i heroje sa gradilišta, prenosi BBC.

Zvanični kineski video-nadzor omogućuje ljudima da uživo prate izgradnju, potez koji se pokazao kao neočekivani hit među narodom. Pretpostavlja se da više od 40 miliona ljudi prati ove prenose.

Prenosi su popularni i van zemlje, njih obezbeđuju platforme poput Jutjuba i Periskopa, na taj način povećavajući ukupan broj gledalaca za nekoliko stotina hiljada.

Mešalice za beton su dobile nadimke poput Kralj betona, Veliki beli zec, dok jedna nosi ime Huizonga od Songa, japanskog cara iz 12. veka.

Kamion za prevoz konstrukcionih elemenata nazvan je Brat crveni bik, dok su bageri dobili nadimke u skladu sa bojom – Mali žuti i Mali plavi.

Na Vi čet (We Chat) aplikaciji (kineski ekvivalent Votsapa (WhatsApp), stanovnici imaju opciju da glasaju za svoje omiljeno vozilo.

Posebne simpatije pobrali su mali viljuškari, koje su korisnici okarakterisali kao „najslađe i najvrednije i najvoljenije male čuvare sveta“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *