Gledajte „Balkanskog špijuna“ i pomozite glumcima

Dragan Bjelogrlić, Mima Karadžić, Vesna Trivalić, Branka Katić, Gordan Kičić i Zoran Kesić sinoć, na božićno veče su priredili spremaju spektakl na Mozzartovom jutjub kanalu, a svi koji su gledali svojim šerom pomogli su dramske umetnike, koji se zbog pandemije korona virusa nalaze u izuzetno teškoj situaciji zbog toga što ne mogu da igraju predstave. To mogu da urade i 48 sati od početka emitovanja predstave.

Soko zove orla preko zooma i poručuje da su smeh, dobra energija i solidarnost su ono što je svima potrebno u jeku pandemije. Kolektivni imunitet na krizu stiče se zajedništvom, podrškom, i – gledanjem do sada neviđenog „Balkanskog špijuna“! Ova moderna verzija uzbudljiva je i smešna kao avanture braće Čvorović iz drame Duška Kovačevića, poručili su uoči predstave akteri predstave.

Možda nećete dobiti onoga koga ste želeli, ali ćete dobiti onoga koga ste tražili: Dragana Bjelogrlića u ulozi Ilije Čvorovića i Mimu Karadžića koji briljira u sceni „orao pao“ kao Đura. Vesna Trivalić igra Danicu, Branki Katić je pripala uloga ćerke Sonje, a Gordan Kičić glumi lik Petra Markova.

Pod sloganom „Glumci i Mozzart za vas i glumce“ humanitarna predstava za pomoć UDUS-u, u režiji Nemanje Ćipranića i u produkciji „Spotlight-a“, biće dostupna za gledanje 48 sati, a svakim šerom tokom prva 24 sata, Mozzart povećava fond solidarnosti dramskim umetnicim čije je stvaralaštvo izuzetno pogođeno epidemijom korona virusa. Ova postava „špijuna“ odrekla se honorara da bi iznos bio što veći i bez ikakve nadoknade vredno radila na probama usred praznika.

Imati priliku da pomogneš nekom ko je ugrožen, pružiš mu ruku, darivaš ga, brineš o njemu, posebno u ovim teškim vremenima, je najlepši način da započneš godinu u kojoj će nam trebati puno solidarnosti. Ovo je prelepo iskustvo i divna akcija, koja će, nadam se, postati tradicionalna. SREĆAN BOŽIĆ – poručio je Dragan Bjelogrlić.

Humanitarna predstava je najlepša praznična čestitka dramskim umetnicima, ali i narodu koji se trudi da u godinu zakorači sa mnogo više optimizma i osmeha. U ovoj modernijoj verziji Kovačevićevog remek-dela, soko i orao kreću u važnu misiju preko zoom-a.

-Veoma mi je drago što učestvujem u ovom projektu, dosta naših kolega se teško snalazi u ovim ružnim vremenima. Sjajno je što je Mozzart ovo organizovao i omogućio nam da na divan način pomognemo onima kojima je to neophodno – rekao je Mima Karadžić.

Kompletna postava i kompanija Mozzart pozivaju sve da šeruju i učestvuju u širenju lepe energije, ali i svesti o stanju kulture pogođene kovidom.

-Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu. Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića „Balkanski špijun“. To je baš lep izazov za sve nas. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna – istakla je Branka Katić.

Glumci su se udružili da pruže podršku glumcima, a svi mogu da pomognu! Za solidarnost je potrebno samo podeliti lepu priču i link predstave!

-Ideja je fenomenalna, izuzetno mi je drago što sam deo ove priče i fantastične ekipe. Imamo priliku da se ujedinimo i sakupimo sredstva za UDUS i kolege koje su u veoma nezavidnom položaju. Mislim da predstava dolazi u pravom trenutku, na Božić će svi biti kod kuće i moći će da nam pomognu da širimo duh praznika i darivanja, kako bismo zajedno dali podršku dramskim umetnicima. Veoma smo zahvalni Mozzartu, koji na pravi način podržava kulturu – naglasio je Gordan Kičić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *