Гардисти убијени због Миловог кокаина?

Саша Рељић, сведок у истрази која се води због убиства гардиста Драгана Јаковљевића и Дражена Миловановића 5. октобра 2004. у касарни на Топчидеру, упутио је писмо родитељима страдалих војника. У обраћању родитељима Рељић истиче да су Јаковљевић и Миловановић страдали због шверца кокаина.

Описујући одговорног за смрт двојице младића, Рељић је цитирао недавну изјаву шефа ДПС Мила Ђукановића, који је поручио да ће изгубљену власт у Црној Гори бранити и из шуме. Рељић је тиме открио кога сматра одговорним за убиство гардиста.

„Поштовани родитељи трагично страдалих Дражена и Драгана, због недавних манипулативних наступа г. Боже Прелевића и генерала Светка Ковача у дневном листу Политика и на ТВ Нова у којима износе мишљење да на основу мог сведочења не иде истрага у правом смеру, желим да вас јавним путем упознам са следећим чињеницама:

–Два наведена лица уопште нису информисана о детаљима мог исказа пред тужиоцем у вези са погибијом ваших синова. Божо Прелевић у изјави медијима, као бивши председник Владине комисије за истрагу погибије војника, у ствари је саопштио да 2006. комисија није била упозната од кабинета тадашњег председника Бориса Тадића о преузимању досијеа БИА о праћењу наведене нарко-групе. Уколико је тачна изјава г. Прелевића, сматрам да би тужилаштво требало да испита мотиве таквог поступка тадашњег Председништва Србије. Генерал Светко Ковач у изјави Политици каже да моја изјава „води истрагу у погрешном смеру“. Поред Миодрага Ракића, предаји досијеа од Неше Радовановића, припадника БИА, присуствовао је и Ранко Тадић, тадашњи шеф безбедности у Председништву Србије, мој и генерала Ковача заједнички пријатељ. Више пута смо Ранко, Ковач и ја заједно разговарали и сигуран сам да је Ковач био упознат са преузимањем досијеа и да износи неистину када говори да истрага иде у погрешном смеру. Зашто генерал тако поступа, питање је за истражне органе.

Тешке оптужбе сведока: Мило Ђукановић

Овај пут непријатељ је био у почетку невидљив, имао је помагаче у тадашњем врху државе, а истрага није постојала. Данас је ситуација другачија. Убица је тужилаштву познат, под контролом је органа и служби Србије, али остаје и питање обавезног спровођења правде.

Е па могу да вам саопштим да управо због правде која се спроводи према онима који су се дрзнули да дирну Војску Србије, чекате да се и званично саопшти име убице ваших синова.

Извините што због истраге не могу више детаља да изнесем, али стрпљиво чекајте правду, а горе наведену господу сматрајте полтронима Бориса Тадића, а њега (који је јавности објавио моје име као сведока) полтроном организатора посла шверца кокаина кроз касарну на Топчидеру.

Тог организатора посла, због страдања ваших синова и наших војника, у последње две године често гледате у медијима. Прво је, због правде, добио тикове, а онда је почео да се јако зноји пред камерама, док данас већ јавно говори да иде у шуму да брани свој нарко-картел. Свима који ометају истрагу убиства наших гардиста могу да поручим „ЏАБА КРЕЧИТЕ. GAME OVER“. Ја, лично, сигуран сам да ће правда победити и да ће се сви актери овога злочина наћи пред судом.

Апел: Скините љагу са наших синова

Очеви страдалих војника Петар Миловановић и Јанко Јаковљевић небројано пута захтевали су да злочин у којем су изгубили синове коначно буде расветљен, а кривци кривично гоњени.

Петар Миловановић и Јанко Јаковљевић

–Овај случај већ годинама тапка у месту, очекујемо да ће се коначно сазнати истина – поручио је Миловановић.

Сличну поруку упутио је и Јаковљевић:

–Нама нико не може да врати децу. Стало нам је само да се скине љага с наших синова, за које се помињало да су се поубијали. Надамо се и да ће неко одговарати за њихову смрт.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *