Формира се Клуб привредника Велике Плане

Данас је у Великој Плани одржан састанак руководства Велике Плане са најуспешнијим привредницима ове поморавске општине.

-Састанак смо сазвали са намером да побољшамо сарадњу локалне самоуправе и привреде. Ово су успешни привредници, који дају значајан допринос развоју Велике Плане. Желимо да се са својим знањем, ауторитетом и пословним везама што више укључе у рад Општине. Да чујемо њихове предлоге, савете и примедбе – каже Душан Марић, народни посланик и председник Скупштине општине.

Да би та сарадња била успешнија, плањански привредници ће формирати Клуб привредника Велике Плане, који ће бити регистрован као удружење грађана.

Они су данас изабрали петочлани иницијативни одбор, који има задатак да изради статут и остале оснивачке акте будућег удружења и припреми његову оснивачку скупштину.

-Удружење које буде формирано добиће три места за своје представнике у Одбору са привреду Скупштине општине, па ће на тај начин и директно учествовати у доношењу најважнијих одлука које се тичу плањанске привреде – каже Игор Матковић, председник општине.

Састанку у сали Скупштине општине присуствавали су представници компанија „ДИС“, „Цмана“, „100 посто“, „Дима“, „Прогрес“, „ПЕИ“, млекара „Круна“, „Тодоровић“, „Супериор“ и још дванаест плањанских предузећа.

Окупљени привредници су поздравили идеју да се организују у удружење и најавили спремност да још активније учествују у функционисању своје општине.

-Ако сарадња са локалном самоуправом буде добра, неће нам бити проблем да издвојимо средства за финансирање одређених пројеката, посебно кад су у питању пројекти везани за рад школа, вртића или дома здравља – истиче Драган Костјерчевић, власник компаније „Прогрес“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *