Филмски тим Малагурског хапшен у Подгорици

Првог дана снимања документарца „Црна Гора: Подељена земља“ у Подгорици, полиција је филмски тим Бориса Малагурског ухапсила и спровела у Центар за безбедност. После вишечасовног испитивања и задржавања они су пуштени.

Ово је на свом Твитер налогу објавио сам режисер уз фотографију црногорске полиције.

Image„По мени су то последњи трзаји одлазећег режима Мила Ђукановића, ком очигледно треба још времена да прихвати да више неће бити власт и да сада са конституисањем скупштинске већине то више није, и драго ми је то што су ето ипак постали свесни да више не могу да гуше истину. То су раније могли, а тиме што су нас пустили фактички су показали да више истина не може да се гуши“, сматра Малагурски.

Инцидент се према његовим речима десио јер екипа није имала дозволу за снимање, које се обављало на јавној површини:

„Ми смо снимали око Дукље, те рушевине, тај стари део Подгорице. И зауставила нас је полиција јер као немамо дозволу за снимање. Ја сам питао шта ће нам дозвола да снимимо историју Црне Горе, то је нешто што је доступно широј јавности. Међутим, они су нас тамо спровели, малтретирали, нису ништа физички наравно, али смо изгубили цео дан снимања због њих. Четири сата су нас саслушавали и на крају су нас пустили да наставимо“, објаснио је Малагурски.

У децембру прошле године Малагурски је најавио нови документарац под називом „Црна Гора: Подељена земља“, као канадско-српски документарни филм у претпродукцији, који ће освијести свјетску јавност о једној од посљедњих диктатура у Европи – режиму Мила Ђукановића у Црној Гори.

На сајту продуцентске куће „Малагурски синема“ наведено је да је циљ филма да сплетом наизмјеничних, али чињенично утемељених догађаја и процеса у Црној Гори, просјечном гледаоцу заокупира пажњу и наведе га да се дубље заинтересује за стање у овој земљи – малој само у километрима, али великој у историји:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *