Film Borisa Malagurskog i u Kopenhagenu

Dugometražni dokumentarni film „Crna Gora: Podeljena zemlja“, srpsko-kanadskog reditelja Borisa Malagurskog, biće premijerno prikazan u četvrtak, 21. u 19 časova u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi Svetog Velikomučenika Georgija (Tranehavevej 21) u Kopenhagenu.

Posle premijere publika će imati priliku da se druži sa režiserom Borisom Malagurskim, koji će govoriti i o svom sledećem filmskom projektu o Republici Srpskoj! Film će biti sa srpskim i engleskim titlovima, a cena ulaznice je 150 danskih kruna.

Film „Crna Gora: Podeljena zemlja“ snimljen je uz blagoslov blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija i Mitropolita Joanikija, a u njemu se analiziraju istorjski uzroci društvenih podela u Crnoj Gori i pokušavaju dati odgovori na pitanja ko profitira od višedecenijske polarizacije društva.

U filmu se predstavlja poslednji intervju sa blaženopočivšim Mitropolitom Amfilohijem, kao istorijski zapis od nacionalnog značaja. Takođe su intervjuisani predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, ministar pravde Vladimir Leposavić, akademik Matija Bećković i istoričar Jovan Markuš.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *