Елон Маск сад осваја свет „Тесла текилом“

Када се први пут појавила, Теслина текила била је то првоаприлска шала на Твиттер налогу Елона Маска, који је захваљујући аутомобилу Тесла постао један од најбогатијих људи на планети. Звала се „Теслакила“.

Али, њена појава изазвала је негодовање јединог произвођача текила на свету у Мексику. јер како су истакли реч „текила“ може да корости само произвођач овог популарног алкохолног пића, а „Теслатекила“ може да изазове забуну или неспоразум у вези са пореклом производа, а мексички закон о индустријској својини штити свој производ.

Tesla - Nosotros Tequila

У мају 2018. године правни заступник је покушао да региструје бренд Теслакила у Мексику али је уложен приговор. Маск не би био Маск да је одустао и врло брзо појавило се пиће прошлог фебруара под називом „Тесла текила“, која је регисторвана и у Мексику и у Сједињеним Америчким Државама.

Пуњена је у флаше у облику муње, а дизајн је инспирисан иконом Теслиних ГПС мапа која показује локацију пунионица.  Међутим, добављачи су се жалили да је такве флаше немогуће масовно поризводити. Почетком новембра појавила се боца у облику грома. Лансирана је по цени од 250 долара и распродата је истог дана. Производ је произвела компанија „Носотрос Текила“, калифорнијска марка. Тесла је одлучио да иде с њом јер је „окусио неколико текила, а њихова текила је била најбоља“.

И на крају, наравно, Елон Маск се појављује као неко врло моћан ко стаје иза ове фирме и коју представља што Тесла текили даје озбиљност и важност. Старт Тесла Текиле је врло обећавајући и не треба сумњати да ће врло брзо покорити свет или у најмању руку онај моћни запад коме је текила незамењива у понуди алкохолних пића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *