Директор „Јахорине“ светска туристичка личност године

Дејан Љевнаић препородио је Олимпијски центар „Јахорина“ и заједном са  својим тимом изградио највише жичара на свету
Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић добитник је престижне туристичке награде „Свјетска туристичка личност године“ коју дод‌јељује Дирекција Европског независног жирија.
У образложењу се наводи да је Љевнаић заједно са сарадницима „препородио Олимпијски центар `Јахорина`, убризгао нову снагу, остваривши невјероватно високе резултате у пословању“, саопштено је из Олимпијског центра. Љевнаић је истакао да ово признање није само његов лични успјех, већ одражава посвећеност цијелог тима.

Он је нагласио да је посебно поносан на допринос свих запослених у изградњи и модернизацији инфраструктуре.

„Мој тим и ја изградили смо највише жичара на свијету, постављајући високе стандарде у скијашкој индустрији. Ова постигнућа свједоче о нашем преданом раду и жељи да унапређујемо скијашке дестинације“, рекао је Љевнаић и додао да настоје изградити скијашке центре и трансформисати их у модерне, ефикасне и прилагођене потребама савремених скијаша.

Он је подсјетио да је активно учествовао у пројектима широм свијета, од Турске, Кине, Саудијске Арабије, Македоније до Црне Горе, Словеније, Хрватске и Србије.

„Кроз сарадњу с тим земљама, стварамо скијашке дестинације које пружају врхунско искуство посјетиоцима, истовремено постављајући нове стандарде у индустрији туризма“, нагласио је он.

Љевнаић каже да га ово признање инспирише и додатно обавезује да настави са иновацијама и унапређењем скијашких центара.

Говорећи о текућој зимској сезони на Јахорини, Љевнаић је истакао да су ове године оборили и лични, али и регионални рекорд отворивши скијалиште први у региону 26. новембра и од тада броје 61 дан континуираног рада.

Према његовим ријечима, посебно је захвалан због подршке коју је Олимпијски центар „Јахорина“ добио и од посјетилаца, којих је за само један дан било 6.000.

„Иако су постојали изазови везани за снијег у претходним данима, наш тим успјешно је припремао и одржавао стазе“, рекао је Љевнаић и додао да је систем вјештачког осњежавања био непрестано активан, а захваљујући томе Јахорина је до сада угостила скоро 120.000 скијаша.

Он је додао да Олимпијски центар „Јахорина“ пружа својим гостима јединствено искуство које надмашује традиционално скијање, јер уз 52 километра идеално припремљених алпских стаза за скијање и 17 инсталација вертикалног транспорта, стварају домаћу атмосферу у којој се сви осјећају добродошло и уживају у пријатном амбијенту.

„Оно што чини Јахорину фантастичном дестинацијом јесте разнолика понуда садржаја. Без обзира на то да ли су посјетиоци скијаши, бордери, љубитељи авантуре или породице које траже опуштање, пронаћи ће нешто што одговара њиховим интересовањима“, поручио је Љевнаић.

Она је нагласио да је један од посебних додатака могућност ноћног скијања на стазама Пољице, Новак Ђоковић, Прача и Трново, а уведен је и најмодернији „Сноуфектори“ систем за производњу вјештачког снијега под свим временским условима, што гарантује изврсне услове за скијање током цијеле сезоне.

Љевнаић је најавио да су у плану и два велика пројекта – гондоле Пале-Јахорина који представља кључну иницијативу за повезивање Пала са Јахорином и изградња спортске сале која би служила за припрему спортиста.

„Ова амбициозна гондола, укупне дужине седам километара пружиће невјероватно скијашко искуство које ће обухватити стазу од врха Огорјелице све до Пала. Визионарски смо фокусирани на стварање стазе која ће бити широка попут аутопута, освјетљена за ноћно скијање, чиме ћемо додатно обогатити скијашки центар“, појаснио је Љевнаић.

Он је додао је је циљ овог пројекта пружање невјероватног искуства скијања и заустављање даље градње на планини, чиме ће бити заштићен њен врх.

Према његовим ријечима, стратешки план укључује и повезивање локације Дворишта са Јахорином путем жичара, додатно унапређујући инфраструктуру и повезивање заједнице.

„Вјерујемо да ће ови пројекти допринијети развоју Јахорине као цјелогодишње дестинације, стварајући нову димензију туристичке привлачности и подстичући одрживи развој регије“, истакао је Љевнаић.

Љевнаић очекује да ће будући инвеститори препознати предности и љепоту Јахорине, чиме ће се подстаћи развој туризма и привлачење нових посјетилаца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *