Никшићки крвави пендреци

Пише: Мишо Вујовић

“Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом”, П.П.Његош

Насиље је постало начин комуникације одлазећег режима у Црној Гори. Моћ, сила и новац су свето тројство Ђукановићеве клептократије.

У Никшићу је Лука Требјешанин брутално претучен. По старом опробаним рецепту. Претње, праћење и на крају премлаћивање. Сурово и без милости. Песница, пендрек и палица не излазе из моде.

Лука Требјешанин има деветнаест година.

Лука Требјешанин није делинквент, већ млади освешћени човек чије је право на живот угрожено! Угрожена су му и остала елементарна људска права:

SRPSKI AKTIVISTA BRUTALNO PRETUČEN U NIKŠIĆU: Mladić završio u bolnici  nakon SAČEKUŠE siledžija iz džipa | Najnovije vesti - Srbija danasПраво на веру.

Право на слободу.

Право на правду.

Право на избор.

Право на памћење.

Право на језик.

Право на мишљење…

Лука Требјешанин је аларм за црвени талас терора, који се захваљујући режиму у одласку, шири.

Лука Требјешанин је граница преко које се не пролази.

Лука Требјешанин је црвена линија.

Лука Требјешанин је црвени картон ДПС-у.

Лука Требјешанин је црвени картон насиљу.

Лука Требјешанин је црвени картон криминалу у политици и политичарима огрезлим у криминалу.

Лука Требјешанин није прва жртва пајсер бригада ДПС-а. Фантомке, бибер спреј, пендреци, бејзбол палице… само су део “убеђивачке” реквизите режима у одласку. Једна од основних карактеристика тог репресивног апарата је насиље као доминантан облик владавине. Али и кукавичлук као константа насилника. Пребијали су грађане у Будви, Подгорици, Никшићу, Пљевљима, Беранама….Своје лојалне грађане!

Скидали своју трибојку. Заставу краљевине Црне Горе. А у Тузима подвијали репове и спуштали главе да не закаче албанску заставу.

Никшићани, избор је на вама да заувек рашчистите са насиљем и фантомима. Да збаците, једном за вјек и вјеков, унутрашње окове као што ваши преци нису трпели ланце или да будете робови једној клептократској и осиљених групи људи која неће презати ни од крви како би сачувала власт и привилегије. Данас је мета Лука Требјешанин, сутра било ко. Лукини ћотеци су колективни убоји на лицима свих грађана Никшића. И не само Никшића. Читаве Црне Горе. Оне слободне и разборите, Црне Горе, чије су очи упрте у Никшићане и њихов отпор тиранији. Подсетимо се стара, комунистичка власт се саплела 1988.на пендреку са Жуте Греде, и Краљевина Југославија је главом платила крваве литије, краљ Никола је посрнуо од крволочне истраге Куча и прогона виђених Црногораца.

“Крв је људска ‘рана наопака”, опомиње Његош.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *