Деци са Косова 400 светосавских пакетића

Удружење Краљевина Србија, под покровитељством престолонаследника Александра Карађорђевића, уручило је у Ранилугу помоћ у храни и средствима за хигијену за 22 сиромашне српске породице, поклоне деци и 40.000 динара тешко оболелој Тијани Гирић

Пише: Душан Марић

Опис није доступан.

Чланови Удружења Краљевина Србија посетили су јуче Косово и Метохију где су уручили 400 светосавских пакетића за децу у Ранилугу и околним селима.

Присталице обнове монархије су доставиле и помоћ у храни и средствима за хигијену за 22 сиромашне српске породице у овом месту. Чланови удружења су уручили новчану помоћ од 40.000 динара тешко оболелој Тијани Гирић из села Могиле у Косовској Витини, дар Мише Божића из Бијељине.

Акција је организована под покровитељством престолонаследника Александра Карађорђевића и принсезе Катарине а осим Карађорђевића средства за куповину помоћи су обезбедили Сремска Митровица, деца из овог града и Хуманитарна организација Фондација Лајфлајн из Чикага.

Опис није доступан.

-Већ година Сремска Митровица је у побратимским односима са Ранилугом. Ово је само мали гест којим смо желели да нашем народу у окупираној покрајини, посебно српској деци, покажемо да су у нашим срцима и мислима. У скупљању помоћи, која се састоји од слатких пакета, одевних предмета и играчака, много су нам помогла деца из нашег града, која су са одушевљењем прихватила идеју да њиховим вршњацима улепшамо предстојећи светосавски празник – каже Драган Божић, председник општинског одбора Удружења Краљевина Србија у Сремској Митровици.

Монархисти традиционално иду у походе окупираној јужној српској покрајини.

-Неко је рекао, оно што је у срцу, увек је наше. А славно Косово и мученичка Метохија су у срцу сваког Србина и сваке Српкиње. Што смо чешће доле, што више помогнемо, нашем народу ће бити лакше да издржи окупацију. И опстане на својим вековним огњиштима. А што у Ранилугу, Грачаници, Гораждевцу и другим местима више српског народа опстане, Србији ће сутра бити лакше да поново успостави своју пуну државност над територијом коју су, зарад стварања терористичке парадржаве, окипирали Американци и НАТО – каже Саша Станисављевић, потпредседник Извршног одбора Удружења.

Опис није доступан.

Потпредседник општине Ранилуг Давор Петковић се слаже да овакве посете много значе.

-У тешким ситуацијама, а нама је теже него што већина људи може и да претпостави, много је лакше кад знаш да ниси сам. Срећом, ми нисмо сами. Ова помоћ нам значи и у материјалном смислу, јер ми смо сиромашна општина, мало људи ради, много је сиротиње. Захвални смо сваком ко нас се сети и ко нас посети, па макар дошао и празних руку. Из Удружења Краљевина Србија најављују да ће на пролеће организовати нову акцију прикупљања помоћи за Косово и Метохију. -Ко није отишао доле, ко није видео ту тугу, ко није присуствовао литургији у Дечанима, Пећкој патријаршији или неком другом манастиру и осетио зов и снагу векова српског присуства између Копаоника, Проклетија, Чакора, Паштрика и Шар планине, тај не може разумети шта је Косово и Метохија и зашто га се Србија никад не сме одрећи – каже Саша Станисављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *