Decenija srpske škole u Johanesburgu

U sali hrama Sv. apostola Tome u Johanesburgu, Srpska škola Sveti Sava, prigodnom priredbom 30. novembra 2019. godine, obeležila je 10. godina rada škole u Johanesburgu.

Prisustvovalo je četrdesetak roditelja i učenika, predstavnici Kola Srpskih sestra „Kosovka devojka“, SKUD „Afrika“ ispred Vlade provincije Hauteng šef kabineta premijera Phumia Sekhonyane, zamenik ambasadora Nemačke, Rudi Loc. Prisustvovali su i ambasador i konzul sa porodicama.

Prisutne su pozdravili profesor razredne nastave, Violeta Pavlović Marinović, novoizabrana predsednica školskog odbora, Marija Đorđević, ambasador Goran Vujičić, ispred SKUD „Afrika“, Milivoje Milovanović, počasna predsednica Kola Srpskih sestra, Beba Grujić i ispred Vlade provincije Hauteng Phumia Sekhonyane.

Posle izvođenja prigodnog programa, ambasador je povodom kraja školske godine, učenicima koji su završili razred svečano uručio knjižice sa ocenama, a profesor Violeta Pavlović Marinović je svim prisutnima uručila monografiju o deset godina rada škole, čije izdavanje je finansirala Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

*Praćenje rada dopunskih škola u dijaspori deo je projekta koji sufinasira Uprava za saradnju s dijsporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Vlade Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *