Дечак кога је Федерер погодио лоптицом тражи извињење

Хит Џејмисон, момак којег је Роџер Федерер 2006. године случајно погодио лоптицом током меча, прокоментарисао је дисквалификацију Новака Ђоковића. Џејмисон је пре 14 година био клинац који је скупљао лоптице и у једном тренутку је ненамерно погођен од стране Швајцарца.

Федерер је промашио први сервис, противник му је вратио лоптицу, а он је потом ударцем иза леђа погодио дечака у тестисе.

Швајцарац га није намерно погодио, очигледно је хтео да му дода лоптицу, међутим то је урадио нешто јаче, те дечко није био спреман. Публика, коментатори и Федерер су уз осмех пропратили ово, а занимљиво да Роџер није добио опомену.

„2020. година: Ђоковић погоди судију и буде дисквалификован са турнира.

Година 2006: Федерер изведе трик ударац и погоди ме у тестисе, и уз осмех каже ‘мораш да будеш спреман’. Прошло је 14 година, Роџере – да ли је време за извињење?“, написао је Џејмисон на Твитеру.

Јасно је да се две ситуације разликују јер је Новак погодио госпођу у пределу врата, након чега је пала на под и тешко дисала, међутим обојица су ненамерно погодили некога на терену, само је на једног примењено правило, а на другог није.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *