Дан српског народа, слободе и државности

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да постојање 9. јануара – Дана Републике Српске није упитно и да околности пандемије вируса корона нису промениле ништа у вези с тим.

Додик је, поводом обележавања Дана Републике Српске, за РТРС рекао да Дан Републике не може да буде промењен, како је навео, „инквизицијским одлукама међународних судија или пак, неког самозваног високог представника или било кога другог“.

Он је рекао да су се Срби на овим просторима још од времена турске окупације, па све до 9. јануара 1992. године борили за државу заједно са Србијом.

„Нису се борили за неку БиХ. Ми се не боримо ни данас за БиХ, она је за нас наметнути оквир у коме ми још увек трпимо. Ништа добро нисмо добили од БиХ, нема ниједног елемента који би у ових 20 и више година могао да се покаже као нека добробит“, сматра Додик.

„Нема тих промена. Ми смо против новог високог представника, он није овде добродошао, ко год био. Високи представник је показао да је антисрпски настројен, јер је тако наступао… Нови представник долази као муслимански поданик који треба да девастира Републику Српску и српски народ и њен идентитет, да направи неку квазимуслиманску државу коју они сами не могу да направе, па призивају разне интервенције“, оценио је Додик.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *