Дан Српске за Твитер насиље!

Популарни писац и блогер  историчар уметности Александар Ламброс, Србин који већ годинама живи и ради у Ници, обавестио je своје пратиоце на друштвеним мрежама да му је блокиран Твитер налог.

Повод је, веровали или не, Република Српска! Ламборс је на свом твитеру честитао Дан Републике Српске, 09. јануар, али је на његово запрепашћење из администрације Твитера стигао је одговор да је по среди промоција насиља!

„Оно што је још више узнемиравајуће од чињенице да су администратори твитера блокирали мој налог јесте да је неко пријавио чланак који говори о обележавању Дана Републике Српске и то га је пријавио као „чин насиља“. Ви знате одлично колико је скоро немогуће скинути са неке од друштвених мрежа чланак који глорификује усташтво или џихадизам.“, каже Ламброс.

Он додаје да је сазнао да је за ово операцију цензурисања Републике Српске на Твитеру пристигао и велики број пријава његовог налога.

„То говори, а са ФБ сам то већ искусио одавно, а носио сам се с упадима и на мој лични блог, да где год се појавим има неко ко дежура да ме непрестано пријављује, и то ми је огроман комплимент. Наравно, сваки овакав покушај да се ућуткам ме само учвршчује да будем још гласнији и активнији. Мотивише ме. Њихова окупација је могућа само у условима тоталног мрака и цензуре, они нас се плаше, и то је добро. До ослобођења и уједињења!“, рекао је Александар Ламброс.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *