Čuveni srpski violinista vraća se u otadžbinu

Čuveni violinista Stefan Milenković u toku svoje izuzetne karijere nastupao je širom sveta, a sada je, nakon tri decenije života u inostranstvu rešio da se vrati u Srbiju. On je objasnio zbog čega su on i njegova porodica doneli ovu odluku, ali i istakao da povratak kući vidi kao deoprocesa lične evolucije.

Stefan Milenković - Stefan Milenković Spielt Kabalewski Mendelssohn Ravel (1987, CD) | Discogs
Čudo od deteta: Stefan Milenković na početku karijere

„Svaka epoha ima neke svoje ciljeve, svoju dinamiku, svoje sazrevanje i u ovom trenutku mi smo došli do kritične maske i kritične mase razmišljanja da smo na intelektualnom i emotivnom planu spremni za ovaj korak. Rodio nam se sin 25. aprila ove godine i odlučili smo da razmišljamo o tome šta je sledeći korak, šta je ono što je logično za nas kao familiju i na ličnom i na profesionalnom nivou“, rekao je.

Prema njegovim rečima, odgovor na pitanje: „Gde možemo biti blizu našoj familiji, gde možemo da se vratimo i spojimo?“ je imao spreman i to je samo jedno mesto – ovde. Stefan je, među brojnim ponudama, dobio i da bude upravnik koncertne dvorane u Novom Sadu

Stefan Milenković postao tata: Upoznajte naslednika Nikolu! (foto) || Story.rs„Sve je ovo rezultat dobre volje, razmišljanja, energije mnogih ljudi. Tu je i Novi Sad kao evropska prestonica kulture 2021. godine, zatim sam grad, kao i nova koncertna sala koju otvaramo 13. januara sa jednim striming koncertm u Kameratu Novi Sad. Isto tako Srbija stvara, inicijativa koja je pod pokroviteljstvom Kabineta predsednice Vlade. Sve su to faktori koji su nam na neki način pomogli da se odlučimo na ovaj korak, koji je za nas uzbudljiv“, objasnio je Milenković.

Stefan Milenković je sa 16 godina odsvirao 1.000. koncert u Meksiku i upravo bi tamo u februaru trebalo da održi prvi koncert nakon otvaranja koncertne sale u Novom Sadu.

„To je plan pošto u muzičkoj, umetničkoj industriji je mnogo toga stalo i prebacilo se na striming. Posle koncerta u Meksiku je koncert u Njujorku koji je praktično potpuno zatvoren, ne radi Brodvej, Metropoliten opera, Karnegi hol, ne radi ništa, ali ta jedna organizacija kamerne muzike je jedina koja još održava koncerte, naravno, pod svim merama predrostrožnosti“, istakao je.

Pored svih navedenih noviteta, Stefan će se od jeseni ostvariti i u ulozi profesora na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *