Чувајмо Српску, мени старцу не могу ништа!

Српски народ и ја заједно са њим смо већ победили, Република Српска је створена, а српски народ је слободан у властитој држави, истакао је Радован Караџић у поруци коју је у програму РТРС прочитао адвокат и члан тима његове одбране Марко Сладојевић.

Сладојевић је након пресуде Карџићу који је осуђен на доживотну казну затвора, рекао да је с Караџићем разговарао пола сата. Радио-телевизија Републике Српске (РТРС) омогућила је Сладојевићу да у програму прочита поруку Караџића.

„Српски народ и ја заједно са њим смо већ победили. Република Српска је створена, а српски народ слободан је у властитој држави. Жртва коју ја подносим је мања од других. Хиљаде и хиљаде младића је својим животима изградило Републику Српску. Многи су постали ратни инвалиди. Највеће жртве су поднеле мајке чији су синови, најчешће синови јединци, дали живот за слободу српског народа. То су истинске жртве“, пренио је Сладојевић Караџићеве речи.

Адвокат је додао да је Караџић поручио да је јалова освета Хашког трибунала и да му, као старцу, не може ништа.

„Нисмо се предавали ни када је било много теже па ни овако утамничен нећу се никада престати борити за истину о нашој праведној борби у рату који нам је наметнут и у којем су страдала сва три народа. Сваки рат, нарочито грађански, изроди почињене злочине које је наша држава, ако је знала, осуђивала и процесуирала. Ми смо се часно борили за слободу и једнакост српског народа у Босни и Херцеговини. Зато увек и свуда будимо достојанствени, не мрзимо друге и поносно чувајмо оно што је изнад нас – Републику Српску“, поручио је Радован Караџић, први председник РС.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *