Чудо на Егини: Св. Нектарије исцелио оболелу од рака!

Прота Ненад Андрић из Ваљева поделио је са порталом „Тамо далеко“ писмо које му је послала Војка Милошевић из Суботице после ходочашћа на Егину где је ишла да се поклони моштима Св. Некатарија. Овој жени лекари су открили тумор на материци и заказали јој хитну операцију. Али, пре него што је требала да легне на хируршки сто она је одлучила да оде на Егину. Вратила се са овог ходочашћа потпуно здрава, а на изненађење лекара од тумора није било ни трага. Ево писма које је послала оцу Ненаду:

Војка Милошевић на Егини нашла спас

„Поштовани оче Ненаде, помаже Бог и св. Нектарије.
Да вам захвалим на дивном путу, на који сте нас водили на Егину и да вам укратко напишем о свом исцелењу, о томе како ме је оперисао Свети Нектарије, од рака материце.

Сазнала сам од лекара у Суботици да имам рак материце и да морам на операцију. Уочи Божића позвала сам оца Јоила у Црну Гору и испричала му шта ми је тог јутра саопштио лекар. Отац ми је рекао ако до августа Бог ме неисцели да идем на операцију. Сазнала сам оче Ненаде, да водите групу код св. Нектарија на Егину и у јуну сам са Вам пошла на ходочашће.

У повратку са Егине, пошли смо у манастир св. Лидије у Аспровалти, нисам имала јаке болове. Кад смо стигли у манастир св. Лидије све је било добро, вечерали смо и сад свако у свој кревет леже, одједном су почели јаки болови у мом стомаку, имала сам осећај да ће ми све из стомака изаћи доле, трпела сам, ћутала, намазала св. уљем са Егине стомак у знаку крста, али ништа не вреди… боли па боли.

Св. Нектарије Егински

Одједном не знам ни да ли је сан ни јава, ви оче Ненаде ме држите за руке и тешите сузним гласом „Не бој се, све ће бити добро…“ Исто сте ми то рекли када сам вас први пут упознала и рекла вам да имам великих здравствених проблема. Од јаких болова ја вичем, плачем не могу да издржим бол, подигнем главу, пошто сам лежала на леђима и одједном угледам светитеља Нектарија Егинског и још неколико монаха са њим додају му хирушки алат.

Каже монасима „Додајте ми маказе”, погледа у мене и каже ми „Знам да те боли, али издржи сада ће бити готово”. Тражи конац и иглу од монаха и каже ми „Завршили смо, не бој се, све смо извадили, бићеш добро.!“ И нема га нестаде…

Прота Ненад Андрић написао је књигу о Св. Нектарију

Ја хоћу да померим ноге али не могу, као да су одузете. Зовем моју Данку да ми помогне, али нема гласа као нема сам, некако руком дрмнем њен кревет, она брзо устаде, ја гледам по стомаку да ли има крви нема ништа, ал боли… Док сам све што сам видела  испричала Данки, болови су нестали.

По повратку у Суботицу отишла сам код лекара који ми је пре мог одласка на Егину заказао операцију, пошто је тумор био 5 цм, међутим чудо је било и за њега и његове колеге, потпуно сам исцељена, ни трага од тумора.

Збогом, свако добро и да вас мој св. Нектариjе походи.

Војка Милошевић из Суботице“

 

One thought on “Чудо на Егини: Св. Нектарије исцелио оболелу од рака!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *