Црна Гора добила нову владу

Посланици парламентарне већине дали су подршку мандатару Здравку Кривокапићу, чиме је и званично изабран за предсједника Владе Црне Горе.

За прву демократску Владу су гласали посланици три побједничке коалиције на изборима одржаним 30. августа. Подсећамо, Кривокапић је саставио експертску Владу уз учешће само једног политичара, предсједника УРА Дритана Абазовића.

А ево састава 42. Владе Црне Горе:
 • Председник Владе Црне Горе – Здравко Кривокапић
 • Потпредседник Владе Дритан Абазовић
 • Министарка одбране – Оливера Ињац
 • Министарство јавне управе, дигиталног друштва и медија – мр Тамара Срзентић
 • Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма – др Ратко Митровић
 • Министарство унутрашњих послова – Сергеј Секуловић
 • Министарство вањских послова – мр Ђорђе Радуловић
 • Министарство економског развоја – мр Јаков Милатовић
 • Министарство капиталних инвестиција – Младен Бојанић
 • Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – мр Александар Стијовић
 •  Министарство просвете, науке, културе и спорта – проф. др Весна Братић
 • Министарства здравља – Докторанд Јелена Боровинић Бојовић
 • Министарство правде, мањинских људских права – др Владимир Лепосавић
 • Министарство финансија и социјалног старања –  мр Милојко Спајић

Здравко Кривокапић обраћајући се посланицима казао је да „човјеку када се укаже оваква прилика, јединствена је и непоновљива част и лична и свих нас заједно“.

-Ја сам имао увијек један циљ – да преносим знање али да то прилагодим ономе који слуша. У овом парламенту сам доживио да скоро ништа не знам, да сам исказан на овај или на онај начин. зато вријеме сам записивао све што сте казали и чудио се како то доживљава обичан грађанин. Молим вас, ако то није мјера онога што Црна Гора има, онда како ћемо ићи даље. Није битан Здравко Кривокапић и ова влада. Нијесмо богом дани да овдје будемо. Ми смо овдје искључиво због грађана које нећемо дијелити. Грађани су побиједили 30. августа, народ је на јединствен начин показао да може оловком да се побиједи, да може глас народа да надвлада све могуће политичке копрупције које су доказиве. Ако је то тако ова бројка 41 није само један више, већ много више. Један више не може бити прелатач, не смијемо то дозволити, не смијемо пропустити шансу. ПИтате зашто нема података – од Никшића и градоначелника Весне Миљанић, па до Драгана Краповића суочавамо се са истим – испразните касну па кажете да су они лоши. Ко може из ничега да створи нешто? Каква је то прича о подацима? Нема приче да Здравко Кривокапић прави рачуне из државне касе, нећу то радите, кад то видите поднијећу оставке. Нема приче о корупцији, ми желимо нулту корупцију. Али не може влада сама не може Здравко Кривокапић, морамо сви заједно. Ова влада ће трајати, 100 или 200 дана, али вјерујте трајаће четири године јер ће 41 увијек бити веће од 40.

-Ова влада није можда пожељна и критикована, да ли сам пребројавао крвна зрнца, не нити ћу. Ниједног министра нијесам питао је ли Србин, Црногорац… Ово је наша Црна Гора. Немојте даље да се дијелимо. Морамо сви да градимо бољу будућност, засновану на талентима и знању. Имамо природно богатсво, али највеће богатство је наш човјек, који има велики потенцијал. То је црнгорски етос, није било чији, него црногорски. Нема те економије која је важнија од система вриједности, све се то налази у експозеу. Прочитајте га детаљно, анализирајте, нађите грешку, и треба јер ко ради тај и гријеши. Дајте да се Црна Гора преобрази у сваком смислу, ако кренемо сви заједно, ми ћемо бити побједници. Нећемо питати која је ово влада. Ако је правда за све многе ствари ће кренути на боље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *