Четири принципа нове црногорске власти

Лидери три победничке листе на на црногорским изборима усагласили су четири принципа нове власти у тој држави.

Данас је одржан састанак лидера победничких коалиција, „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, Здравка Кривокапића, Алексе Бечића и Дритана Абазовића, које ће конституисати будућу Владу Црне Горе и реализовати изборну вољу грађана.

„’Три лидера су веома брзо усагласили неколико принципа на којима ће почивати будућа власт“, наводи се у саопштењу.

„Први принцип који је усаглашен јесте да ће нова, демократска власт, одговорно спроводити све међународно преузете обавезе.

Друго, да ће нова демократска власт реализовати све неопходне реформе како би Црна Гора у најкраћем могућем року приступила Европској унији.

Треће, да ће нова, демократска власт, бити експертска, конституисана од кадрова који су стручњаци из конкретних области без обзира на њихову политичку, вјерску, националну или било коју другу особеност.

Четврто, нова власт ће у потпуности бити посвећена поштовању Устава и примени закона, уз измене, допуне и ревизију свих дискриминаторских законских и подзаконских аката, укључујући и Закон о слободи вероисповијести“, наводи се у заједнчком саопштењу.

„Осим тога, ова три лидера пружају руке представницима мањинских народа са жељом да заједнички граде лепшу и просперитетнију будућност Црне Горе“, закључују у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *