Будимо људи и молимо Господа за спас од нас

Једини свештеник у Митрополији Црногорско приморској, који је прије Светог Василија 12. маја 2020, слава му и милост, био хапшен осам пута. Свештеник Мијаило Бацковић поручује, поводом ситуације у Црној Гори, која је никад гора, јер устао је брат на брата…

„Браћо, сви ми углавном много компликовано доживљавамо наш живот, службу, и улогу у овом “театру” који нас окружује и у ком живимо. Мислим да треба једноставно да живимо слободни! Сво око нас, режим, систем… сви желе да кажу МИ СМО ТИ КОЈИ ЋЕ ТИ РЕЋИ КАКО ТРЕБА ДА ЖИВИШ, а уствари узимају нам оно што нам је најпотребније, оно чиме нас је Господ обдарио рођењем, СЛОБОДУ!!

Зато сва наша стремљења, све наше жеље, све је то смијешно наспрам истинске СЛОБОДЕ!
Слободни смо онда када нас околина и све што се дешава око нас не може узнемирити, када пар полицајаца и неколико политичара ограничених програмом својих партија, не могу наш мир пореметити, ма колико моћни тог тренутка били или нама изгледали!
Јасно је да страдамо, и тек смо почели тај вјенац да плетемо, даће Бог да га што достојније изнесемо на Голготу својих овоземаљских живота!!!
Молите се и молите све да се за нас моле, требаће нам тај штит вјере.
Дезорјентисаном и замагљеном уму, пустимо срце које јасније види да каже шта да ради, и будимо само оно што Господ од нас тражи, будимо ЉУДИ!!!
Нека нас наше мантије и служба не учине “вишим” и удаљенијим од браће, наша је служба већа од анђелске, али смо ми још увијек људи! Молим ти се Господе спаси нас од нас и народ наш, дај нам да спознамо себе и своје срце, и дај нам снаге да поред свега што јесмо, будемо ТВОЈИ!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *