Aleksa oduševio Amerikance u Šarlotu

Da su naši ljudi u svetu rado prihvaćeni i da dobro i savesno obavljaju svoje poslove, pravi je dokaz priča o policajcu iz Šarlota, Aleksu Mosiću. Bivši pripadnik žandarmerije godinama već živi sa ženom i dvoje dece u Americi gde obavlja posao policajca.

alex 4Za njegovo ime se čulo u čitavoj Americi, a razlog tome je nagrada Oficir meseca koju dodeljuje policija Šarlota. Ovu nagradu je dobio zbog više nego fantastičnih 13 hapšenja u 14 dana. Taj učinak nije prošao nezapaženo, pa je televizija Fox uradila kratku reportažu o njemu.

-Sve je ovo zbog zajednice i zaštite onih kojima je zaštita potrebna – rekao je Aleksa Mosić.

A ko bolje može da zna kakav je osećaj biti životno ugrožen i imati želju da se bori za pravdu od čoveka koji je prošao pakao ratova?

-Kao mali sam sanjao da postanem doktor, da nekako pomažem ljudima. Verujem da je sve to počelo sa ratovima koje smo preživeli u Srbiji. To je promenilo moj životni tok. Želeo sam da pomažem onima kojima je pomoć potrebna – izjavio je Mosić.

U Ameriku je došao da bi svojoj porodici i sebi obezbedio bolji život. Američki san je započeo preko mornace, da bi zatim prvo postao policajac u Njujorku, a potom se zaposlio u policijskoj stanici Šarlot, čiji je i danas pripadnik.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *