Буцко части гладне ћевапима

У Ваљеву се ових дана десило нешто несвакидашње, нешто на шта нисмо навикли и што ће се тешко поновити, а камоли омасовити. Власник ћевабџиницее Буцко, преко пута Музеја, у излог је ставио обавештење:
„Ако сте гладни , а немате новца, овде можете добити неки оброк.Платићете када будете имали новца, а и да не платите – Нико не заслужује да буде гладан! Вратимо веру у људскост!“

Љубазне продавачице кажу да у потпуности подржавају поступак свог газде којим се како кажу враћа нада у људскост и показује да још има добрих људи. На њима није лак посао јер управо оне треба да процене коме је такав беплатан оброк неопходан и да услугу пруже на начин да они који имају да плате не примете и ниједним својим гестом не увреде гладног човека.

„Гладних људи има, али они су доста поносни и неће то одмах рећи, они су и у томе некако скромни. Ми некад чим човек удје на врата можемо да проценимо да ли му је потребан бесплатан оброк“, причају продавачице.
Ћевабџиница ради, добро је посећена и тешко ће било ко уочити ко је од купаца добио бесплатан оброк. Ипак кажу има и оних који доброту власника радње желе да злоупотребе. На сву срећу њих нема много.

Гест и одлука власника ћевабџинице Буцко заиста је за сваку похвалу. Захвалност сигурно стиже од погледа оног ко је добио бесплатан оброк јер га није могао платити. У том погледу биће захвалности и среће, наде и заиста вере у људскост. И нек им је пријатно. Горчина треба да остане онима који не могу попити кафу без бајадере.

Извор: ВАмедиа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *