Bruka u Jasenovcu: Italijanski ambasador se solidarisao sa Hrvatima

Na Tviter stranici italijanske ambasade u Hrvatskoj, „Italy in Croatia“, podeljena je objava koja je izazvala pravu buru na društvenim mrežama.

Naime, ambasada Italije objavila je fotografiju svog ambasadora u Hrvatskoj koji je položio cveće na spomenik jasenovačkim žrtvama.

Ono što je pak, ne samo sporno, već i prava bruka italijanske ambasade u Hrvatskoj, jeste opis priložen uz fotografiju, a u kojem se navodi da je ambasador Italije u Zagrebu Pjerfrančesko Sako polaganjem venaca izrazio solidarnost za „hrvatskim narodom“.

„Ambasador Sako odaje počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac, u ime mira i zaštite slobode i ljudskih prava. Solidarnost sa hrvatskim narodom“, napisano je u tvitu.

„U ime mira, zaštite slobode i ljudskih prava“, kako je ambasada velikodušno istakla u objavi, ni reči o srpskim, romskim i drugim žrtvama stradalim od hrvatske ruke, nad čijim senima zaista treba iskazati solidarnost.

Ova objava italijnske ambasade u Zagrebu izazavala je pravu buru na Tviteru u komentarima ispod fotografije ambasadora Sakoa koji u Jasenovcu polaže cveće.

„Bruka“ „sramota“, „gde su srpske žrtve“, „imate li srama“ su samo neki od mnogobrojnih komentara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *