Bajdena prekinuli, nije znao šta govori

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pijer prekinula je konferenciju za novinare američkog predsednika Džo Bajden-a i to nakon čudnog izlaganja o “trećem svetu” i razgovoru sa kineskim premijerom Li Kećangom.

Bajden je odgovorio na više pitanja tokom posete vijetnamskoj prestonici Hanoju, pre nego što je rekao novinarima da “ide u krevet”, a onda je ipak, nastavio da odgovara na dodatna pitanja, uključujući i ona o razgovoru koji je vodio sa kineskim premijerom na samitu G20 u Indiji.

“To uopšte nije bilo sukobljavanje. Razgovarali smo o tome da osiguramo da treći sve… Hm, hm, da južna hemisfera ima pristup promenama”, rekao je Bajden. Mediji navode da je prilično nerazgovetno govorio.

-Hvala svima. Ovim se završava konferencija za medije. Hvala svima – rekla je dok je skraćivala predsednikovo obraćanje.

Sve to vreme Bajden je, međutim, nastavio da govori, ne shvatajući da mu je mikrofon isključen. Usledio je novi bizaran događaj – džez muzika je puštena preko zvučnika, a 80-godišnji Bajden je izgledao kao da i dalje pokušava da odgovara na pitanja novinara dok je govorio u mikrofon.

Dok je predsednik SAD pokušavao da odgovori na još nekoliko pitanja, muzika je postajala sve glasnija, što je navelo Bajdena da odloži svoju kožnu fasciklu i siđe s bine pre nego što je nestao iza crne zavese.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *