Anđeoski Sanjin glas pred bečkom publikom

Svečani „recital uz pratnju klavira“ Sanje Kličković Bader (sopran) i Kristijana Stiglera (klavir) održan je povodom Međunarodnog dana žena u prepunoj sali bečkog Muzeja okruga Lising. Publiku je pozdravio počasni direktor muzeja Maksimilijan Stoni a koncert je najavljen na zvaničnoj prezentaciji grada Beča. Program je uključivao dela Baha, Mocarta, Pučinija, Rosinija, Šuberta i Šumana, a najčesći komentar prisutnih je bio da Sanja „peva kao anđeo“ i da „ne peva, već živi muziku“.

Sanja Kličković je rođena u Beogradu gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu. Muzičke studije završava u Atini (Grčka), kao stipendista grčkog konzervatorijuma „Athenaum“ sa master diplomom umetnika i pedagoga, u klasi profesorke Hristine Gianakopoulou. Bila je član hora „Grčke nacionalne opere“ za izvođenje opere „Karmen“ Žorža Bizea, u nacinalnom antičko grčkom teatru „Irodio Atikus“, kao i operskog hora privatnog muzičkog zdanja „Megaro Mouyikis Athinion“ za izvođenje opere „Kepec“ kompozitora Aleksandera Zemlinskya.

Pored muzičkog obrazovanja, Sanja Kličković je i diplomirani nastavnik likovnog vaspitanja (bila je stipendista Vlade Srbije na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu), diplomirani profesor engleskog jezika i književnosti (kao stipendista grčke Vlade i grčkog Ministarstva inostranih poslova) na državnom univerzitetu „Kapodistriako“ u Atini i diplomirani je kulturolog master na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu. Uspešno je završila doktorske studije na Univerzitetu u Beču, u kome živi i stvara od 2014. godine.

Tekst: Predrag Karasović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *