Amerikanac sa Srbima živi, radi, plače, slavi i puno ih voli!

Amerikanac Čarls Keter, koji godinama živi u Srbiji, postavio je na svom Fejsbuk profilu poruku kojom je svoje prijatelje i pratioce podsetio na dan 1999. godine kada je počelo bombardovanje Srbije.

“Pre 19 godina… Klinton, Bler i NATO prekršili su međunarodno pravo otpočevši svoju tromesečnu kampanju bombardovanja srpskog naroda. Uništili su skoro svaki most u zemlji, brojne fabrike, nekoliko bolnica, putnički voz, električne centrale, kinesku ambasadu, zgradu RTS-a i brojne stambene zgrade. Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava.”

“Ovaj Amerikanac, koji živi u Srbiji, želeo bi da se povodom godišnjice izvini srpskom narodu. Izivnjavam se zbog nelegalnih postupaka koje je moja zemlja počinila vašoj zemlji i vašem narodu. Molim se za to da krivci jednog dana budu prinuđeni da odgovaraju pred sudom za svoje nečasne i odvratne zločine protiv vašeg naroda… a i protiv mog naroda, takođe”, istakao je Kater.

“Živim sa Srbima, radim, družim se, borim se, plačem, slavim sa Srbima svakoga dana poslednjih osam godina. Za vas će uvek biti mesta u mom srcu”, napisao je Kater, koji je završio svoju poruku na srpskom jeziku, rečima:

“Volim vas, Srbi!”

Čarls Keter poznat je po tome što već godinama vodi blog i promoviše Srbiju strancima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *