Trejler za film „Poslednja straža“ (video)

Upravo se pojavio trejler za dokumentarni film „Poslednja Straža“. Reč je važnom ostvarenju koje baca svetlo na jedan od najmračnijih, ali i najheroiskijih perioda u istoriji našeg naroda. Režiser filma, Branko Dimović Dimeski, donosi nam potresnu i duboko emotivnu priču o otporu jugoslovenske kraljevske vojske tokom Aprilskog rata 1941. godine, kao i sudbini srpskih zarobljenika u nacističkim logorima.

Film „Poslednja Straža“ osvetljava istorijske događaje koji su decenijama bili skriveni od javnosti. Zahvaljujući do sada nepoznatim dokumentima i ekskluzivnim arhivskim snimcima, film oživljava sećanje na heroje koji su svojim životima platili cenu slobode. Ovo je priča o nepokolebljivoj borbi našeg naroda protiv okupatora i njihovih kvislinških saveznika, i o tragediji koja je zadesila hiljade srpskih vojnika u zloglasnom logoru Osnabrih.

Prvobitno zamišljen pod radnim naslovom „Bekstvo“, na inicijativu potomaka žrtava, ovaj istorijski projekat dobio je novi, simboličan naziv „Poslednja Straža“. Film će premijerno biti prikazan povodom obeležavanja 80 godina od stradanja srpskih oficira u logoru Osnabrih, odajući počast svima koji su se borili i stradali za slobodu. Pozivamo sve ljubitelje istorije i dokumentarnog filma da pogledaju trejler i pripreme se za emotivno putovanje kroz vreme, u kojem će se suočiti sa istinom koju ne smemo zaboraviti. „Poslednja Straža“ nije samo film, već omaž svima koji su položili svoje živote za budućnost naše nacije.

Tvorci filma:

– Režija: Branko Dimović Dimeski

– Direktor fotografije: Dejan Tršić

– Scenario: Aleksandar Dinčić i Branko D. Dimeski

– Producenti: Miloš Krstić i Branko D. Dimeski

– Muzika: Nikola Mitić

– Stručni saradnici: dr Željko Dragić, Aleksandar Dinčić, dr Duško Topalović

Ne propustite priliku da doživite ovu priču o hrabrosti, stradanju i neuništivoj ljubavi prema slobodi. Pogledajte trejler:

Naslovna fotografija: Logor Osnabrih bio je mučilište za zarobljene srpske oficire i vojnike posle sloma u aprilskom ratu 1941. godine 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *