Жена из Малија родила девет беба

Жена из Малија родила је девет беба – две више него што су лекари открили у њеној материци, објавило је министарство здравља те земље.

Како је показивао ултразвук урађен у Мароку и на Малију, очекивало се да ће Халима Цизе (25) родити седам беба, али су им промакле две бебе.

Према министарству здравља Малија. трудноћа Халиме Цизе је фасцинирала западноафричку државу и привукла пажњу њених вођа. Када су лекари у марту рекли да јој је потребна специјалистичка нега, прелазни лидер земље Бах Ндав наредио је да је пошаљу у Мароко, где је родила пет девојчица и четири дечака,

„Мајка и бебе су засад добро“, рекла је агенцији Франс прес министарка здравља Малија Фанта Сиби, преноси Гардијан. „Вратиће се кући за неколико недеља”, додала је она.

Међутим, портпарол мароканског министарства здравља Рачид Кудхари рекао је да није знао за тако вишеструко рођење које се догодило у некој од болница у земљи.

Лекари су били забринути за здравље мајке, према извештајима локалне штампе, као и за шансе да њене бебе преживе. Случајеви да жене успешно изнесу овакву трудноћу су веома ретки.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *