Застрашујуће фреквенције нове Вај-Фај мреже

Можете ли замислити скору будућност у којој ће већина уређаја које имате у домаћинству бити бежична, а на сваком кораку ће вирити неки одашиљач попут ових за мобилне? За 2020. годину најављује се увођење најновије врсте мобилне и интернет 5Г мреже, која се увелико тестира, а упозорења научника о о њеној штетности и даље се потпуно игноришу.

Експерти, велики противници ове технологије тврде да ће она имати несагледиве последице на наше здравље и уопште живот на планети. Једном када се дефинитивно уведе ова нова технологија, одашиљачи 5Г мреже биће на сваком кораку, а њене застрашујуће високе фреквенције пролазиће кроз нашу кожу и ткива узрокујући мутације и туморе.

Бројне су студије већ потврдиле штетност 4Г мреже, коју тренутно користимо, а неке од опасних последица на људско здравље су пораст ових поремећаја и обољења: рак и тумори, кардиоваскуларна обољења, хормонски дисбаланс, несаница, депресија, главобоље, смањена плодност. Употреба бежичне мреже или Вај-Фаја доказано повећава учесталост рака код људи, а често кориштење мобилних и паметних телефона доводи до знатно већег ризика од тумора на мозгу.

И док технолошка индустрија тврди да је 5Г мрежа сигурна, извештај Америчког националног токсиколошког програма о тој мрежи указује управо на супротно. Наиме, високе фреквенције микроталасног зрачења какво користи 5Г мрежа могле би имати разорне последице на људско здравље. Увођење ове мреже означиће и „експлозију“ приене бежичне технологије јер ће већина уређаја постати бежична, што ће уједно значити и да ћемо бити пуно више изложени штетном зрачењу.

Више од 90 одсто микроталасног зрачења апсорбира се кроз нашу кожу, односно епидерму и дерму. То значи да ће наша кожа након увођења 5Г мреже заправо служити као „сунђер“ за апсорпцију ових штетних зрачења, упозоравају научници.

Студије су такође показале да су оваква зрачења јако штетна и за наш вид и имуни систем, а узто угрожавају и регенерацију станица те слабе нашу отпорност на бактерије.  Осим нас самих, 5Г мрежа могла би угрозити и биљни и животињски свет на нашој планети.  Она би се могла негативно одразити, пример, на птице и пчеле. А оно што засигурно знамо јесте – кад нестану задње пчеле, ни човека више неће бити.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *