Селма из чувене песме прославила 90. рођендан

Један од највећих хитова групе Бијело дугме, позната песма „Селма“, добила је име по жени у коју је песник Влада Дијак био заљубљен, али јој то никада није признао.

Зато је своја осећања преточио у стихове које је отпевао Жељко Бебек, а песма је постала велики хит. Управо та Селма  прославила је 90. рођендан и то у присуству Жељка Бебека, који се на Инстаграму похвалио фотографијом са рођендана.

„Моја драга Селма прославила 90. рођендан. Сретан рођендан од срца“, написао је Бебек у опису фотографије на Инстаграму.

Селма Борић је Владу Дијака упознала када је имала 16 година. Иако јој он никада није изјавио љубав, за његова осећања према Селми сазнали су сви захваљујући песми коју је он написао и посветио њој. Селма се у једном интервјуу који је раније дала присетила тих лепих тренутака када је пошла на факултет и иза себе оставила заљубљеног Дијака, не знајући ништа о његовим осећањима.

„Имала сам тад 16 година. Ја сам лежала с цурама на трави, а Владо је с дечкима лежао насупрот. Чупкао је траву и стално ме погледавао. Изгледа да се одмах заинтересовао за мене, а касније смо се сретали на корзу. Једном ме срео с кофером, па ми је носио кофер. Ишли смо на станицу и онда ми је помогао да уђем у воз. У том је возу био полупан прозор, а он ми је онда рекао: ‘Селма, не нагињи се кроз прозор'“, испричала је Селма описујући ситуацију из 1949. године.

Дивјак је инспирисан Селмом и неизговореним емоцијама према њој, али и ситуацијом на прозору у возу, написао песму која је постала један од највећих хитова групе Бијело дугме. Његову поруку добила је тек након што је умро, када јој је отац послао новински чланак у којем су били објављени стихови.

Иако јој многи нису веровали да је била тиха патња младог песника, она је то рекла Горану Бреговићу, након чега је посетила Дијаков гроб, признала да је и она патила за њим и затим објавила збирку поезије „Селма путује на факултет“. У тој збирци се налази песма „Сећање на Владу“.

Данас Селма живи сама у Загребу. Каже да су умрли сви који су јој нешто значили, као и да је све мање људи са којима је провела живот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *