„Zapalio“ Reddit: Hrvat koji je zavoleo Srbe!

Na Redditu, društveno-informativnom i zabavnom sajtu, gde registrovani korisnici postavljaju sadržaj u obliku linkova ili tekstualnih postova, osvanuo je post jednog Hrvata koji je, kako kaže, donedavno mrzeo sve srpsko, a sad aim želi dobro zdravlje I sreću. Njegov  post za kratko vreme pročitao je ogroman boroj korisnika iz Srbije.

„Otac mi je ubijen u ratu kao civil. To je ostavilo traga i odrastao sam na desnim stavovima, mrzeo sam sve Srbe i sve srpsko, ali baš ekstremno mrzeo. Kad sam otkrio Redit počeo sam da ulazim u srpsko-hrvatske rasprave ovde i na hrvatskom Reditu i žestoko sam provocirao. Da bi se s vremenom potpuno spontano dogodilo da sam se zbližio s nekima od vas, neke i zavoleo, da bih potpuno nesvesno pre nekoliko dana shvatio da mržnje više nema. Bilo je to svojevrsno iznenađenje koje me je potpuno zateklo. I dalje mrzim one ljude koji su uskratili život mom ocu, to nikad neću moći da oprostim, iako ne znam ko su. Ali Srbe kao narod sam ovde na Reditu zavoleo i konačno sam naučio to da nikad ne bi trebalo da nikog gledam kao na celinu. I s naše i vaše strane bilo je pojedinaca koji zaslužuju sve najgore. To je još jedna stvar koju sam shvatio, jer sam ’svoje‘ isto tako ceo život opravdavao.

Osjetio sam potrebu da ovo podijelim s vama. Znam da će mnogi od vas sad kolutati očima i pomisliti što si ovaj glumata, ali ovo mi je bilo stvarno potrebno kao još jedna potvrda da sam potpuno otrgnuo i bacio jednu stranicu svog života. Da krenem dalje. Hvala vam i želim vam svima puno sreće i zdravlja“, napisao je anonimni Hrvat na Redditu.

Na svoj post dobio je više od stotinu odgovora istomišljenika iz Srbije, a javili su mu se i mnogi koji su Hrvatsku napustili krajem rata kao izbeglice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *