Zahvalnost Danskoj za pomoć srpskim izbeglicama

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Danske Andersa Kristijana Haugora.

Predsednik Vučić mu je zahvalio na dobroj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom i diplomatskim iskustvom doprineo unapređenju odnosa dveju zemalja, podsetivši da je za vreme mandata ambasadora Haugora Srbiju, posle dugog niza godina, posetio šef diplomatije Danske.

Aleksandar Vučić je rekao da ga raduje interesovanje Danske za intenziviranje političkog dijaloga sa Srbijom, jer Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije.

On je tim povodom zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, izrazivši očekivanje da će naša nova Vlada pojačati napore na evropskom putu.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će napredak ka EU, uz dobra ekonomska kretanja u Srbiji, doprineti većem interesovanju investitora iz Danske i tamošnjih kompanija.

Aleksandar Vučić je takođe zahvalio Danskoj što je jedan od naših najznačajnijih donatora, a posebno na finansijskoj pomoći za realizaciju Regionalnog stambenog programa za izbeglice i drugih programa namenjenih izbeglicama u Srbiji.

Predsednik Vučić i ambasador Haugor su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija korona virusa, posebno za ekonomiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *