Za Dan Srpske Dodiku kamen sa Kajmakčalana

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Dušan Marić uručio je predsedniku RS vredan suvenir sa poprišta velike sprske pobede u Prvom svetskom ratu

U Banja Luci su sinoć Svečanom akademijom i Prijemom koji organizuje predsednik Republike Srpske Milorad Dodik počele svečanosti obeležavanja 9. januara Dana Republike Srpske.

Republika Srpska je proglašena 9. januara 1992. u Sarajevu, jednoglasnom odlukom svih Srba narodnih poslanika u tadašnjem parlamentu BiH. Po tradiciji, na poziv predsednika RS Milorada Dodika i ove godine svečanostima u Banjaluci i Srpskoj prisustvuje i naš stalni saradnik Dušan Marić, narodni poslanik u Skupštini Srbije iz Velike Plane.

On je susret sa predsednikom Dodikom iskoristio da mu uruči kamen sa vrha Kajmakčalana i da mu poželi da njegova borba za Srpsku bude čvrsta kao što je čvrst granit sa ove planine.

Obeležavanje 33. rođendana Republike Srpske nastavljeno je danas Svetom arhijerejskom liturgijom koju je srpski patrijarh Porfirije sa brojnim sveštenstvom služio u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci a u večernjim časovima u centru glavnog grada održaće se defile policijskih jedinica Republike Srpske.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *