Vozač Đuro otkrio mrčne tajne vladara Dubaija

Svetska javnost već je upoznata sa pričom Latife, ćerke vladara Dubaija Muhameda bin Rašida, koja je tvrdila da je njen otac odgovoran za mučenje i zatvaranje brojnih žena koje ga nisu slušale. Kako je tvrdila, njegova „žrtva“ bila je i njena starija sestra, dok je tetka ubijena zbog neposlušnosti. Sada je na videlo izašla još jedna jeziva ispovest. Za magazin Njujorker, šeikov šofer po imenu Đuro Sinobad, ispričao je mračne detalje o šeikovim seksualnim avanturama, koje uključuju mučenje i silovanje žena, čak i maloletnih devojčica.

Tokom leta šeik je sa nekoliko svojih žena i dece odlazio u Englesku. To je bila i prilika da se šeik više približi zapadnim zemljama i njenim liderima, a takođe ulagao je i stotine miliona evra u britanske konjske trke. Često se pojavljivao pored kraljice Elizabete, čak je na neke događaje putovao u njenoj kočiji, na čelu kraljevske povorke.

Devojke su nalazili u noćnim klubovima
Šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum i princeza Haja
Šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum i princeza Haja Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalga

Jedne junske subote 2001. godine, inspektor poliVozač Đuro otkrio mračne tajnecije u Sariju Kolin Saton dobio je zabrinjavajući poziv. Prijavljen je ozbiljan zločin na šeikovom imanju. Jedna 22-godišnja seksualna radnica rekla je da su je u Londonu pokupila kola koja su je odvezla do imanja, na kojem je bila zatočena, a član kraljevske porodice Dubaija više puta je silovao.

Saton je krenuo da istražuje, ali identitet navodnog silovatelja nije mogao da se potvrdi, tako da ni optužnica nije mogla da bude podignuta, ali novi svedoci su se pojavili.

Tri šofera koji su godinama radili za kraljevsku porodicu Dubaija rekli su da su redovno bili poslati da voze seksualne radnike iz celog Londona na šeikovo imanje. Rekli su da su grupe žena odvođene iz londonskog hotela Karlton Tauer, koji je u šeikovom vlasništvu.

Neke su bile starije, ali druge su bile tinejdžerke ili u ranim dvadesetim godinama. Uglavnom su bile „regrutovane“ u noćnim klubovima. Prilikom vožnje, ženama nije rečeno kuda idu, a telefone su im oduzimali pri ulasku u kuću. Vozači nisu mogli da kažu šta se tačno tamo dogodilo, niti ko je umešan, ali, žene su na kraju večeri vraćali kući.

Drhtala je i plakala, ali nečujno

Jedan od vozača bio je Đuro Sinobad, 70-godišnji Srbin, koji je živeo u Engleskoj skoro dve decenije, a kao šofer je radio do kraja 2020. godine. On je pričao kako su mlađe žene bile jako uznemirene, jer su shvatale šta se od njih očekuje.

Prema njegovim rečima, jedna devojka je pokušala da pobegne, ali je u dvorištu imanja, poluodevenu, uhvatio član šeikovog obezbeđenja, koji ju je onda i istukao štapom.

„Bila je u stanju šoka. Na leđima su joj bili tragovi udarca. Kad sam je vraćao kući, celim putem je plakala“, ispričao je Sinobad.

Takođe je ispričao i drugi slučaj kada je jednog jutra grupu žena odvezao do imanja. Iz kola su izašle sve žene osim jedne „mlade, slatke engleske devojke“. Kada se okrenuo i pokušao da je uteši, na sedištu je video krv. Mogao je samo da zamisli šta je uzrok.

Bivši šeikov telohranitelj takođe je ispričao kako su grupe žena dovođene u šeikovu hotelsku sobu skoro svake noći i ujutru odlazile svojim kućama.

Nekoliko zaposlenih su zbog svojih svedočenja izgubili posao. Sinobad je podneo tužbu za nezakonito otpuštanje, a šeikovi advokati negirali su navode o eksploatisanju seksualnih radnica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *