Владика Силуан у српском старачком насељу у Аустралији

Епископ аустралијско-новозеландски Г. Силуан посетио је старачко насеље Свети Симеон Мироточиви у Рути Хилу и том приликом служио акатист овом светитељу.

Старачко насеље Свети Симеон Мироточиви, при парохији Светог Архиђакона Стефана у Рути Хилу, је једино старачко насеље у Аустралији и Новом Зеланду у власништву српске заједнице. Са радом је почело пре више од три деценије и од тада пружа смештај и негу људима који су у одмаклим годинама или су лошег здравственог стања, или нису у могућности да се брину о себи.

Старачко насеље је готово целог трајања пандемије било затворено за посетиоце и са строгим мерама уласка. Међутим, брижно особље овог насеља је водило нарочиту бригу о становницима насеља, посебно из разлога што је њихово здравље већ прилично нарушено, те захтева посебну, често и стручну, медицинску негу.

Са циљем пружања подршке особљу и утехе становницима Владика, Његово Преосвештенство Г. Силуан, у пратњи Архимандрита Петра (Радуловића), архијерејског заменика, и месног пароха о. Александра Ивановића, посетио је старачко насеље, пожелео добродошлицу новом директору насеља Милици Милић, поздравио, а затим и разговарао са станарима и запосленима. Након дирљивог сусрета са становницима, Епископ је одслужио акатист Светом Симеону.

Након акатиста, Епископ се, после посете насељу, упознао са тренутним дешавањима у парохији Светог Архиђакона Стефана, која је као и све наше парохије погођена забраном окупљања у претходном периоду. Свештеник Александар је упознао Епископа и са плановима опоравка и развоја ове Црквене општине и парохије.

Извор: Митрополија АНЗ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *