Владе Дивац на гробу Амфилохија

Прослављени кошаркаш Владе Дивац одао је почаст блаженопочившем митрополиту Амфилохију на његовом гробу у подгоричком храму, а потом за Радио Светигору говорио о великом духовнику Српске православне цркве.

-Била је част и срећа познавати Митрополита Амфилохија. Задњи пут смо се видели прошле године у ово време на Цетињу. Увек је било лепо разговарати, чути савете, искуства и поруке митрополита. Оно што је назначајније за мене јесте то што је у последње време митрополит успео да нас уједини не само по нацији и религији, успео је да уједини људе на овом простору и да нам пошаље јаку поруку како треба да се помажемо и да градимо наше друштво заједно – казао је прослављени кошаркашки ас Владе Дивац.

Он је истакао да му се указала прилика да данас дође у Подгорицу и да блаженопочившем Митрополиту ода почаст у храму Христовог васкрсења који је он својим трудом и залагањем подигао.

На питање како је српски народ у Сједињеним Америчким Државама прихватио вест о упокојењу митрополита Амфилохија Владе Дивац је рекао:

-Свакако су сви тужни, али треба бити и радостан што смо имали ту могућност да живимо у времену са човеком какав је био митрополит Амфилохије и научити доста од њега.

Говорећи о вишемесечној борби за очување светиња у Црној Гори, Владе Дивац је истакао да је српска дијаспора поносна на наш народ у отаџбини:

-Ми сви који живимо далеко од отаџбине и домовине желимо да вам поручимо да смо поносни на вас како сте се понашали и како сте одани овим просторима и желимо вам сву срећу овога света – закључио је наш прослављени кошаркашки ас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *