Više hiljada Srba na trodnevnom slavlju u Čikagu

Trodnevni tradicionalni Srpski festival (Serb Fest) uspešno je održan i ove godine. Ovaj festival koji traje već 32 godine u Čikagu na imanju crkve Vaskrsenja Hristovog sada okuplja nekoliko hiljada ljudi, a počeo je kao popodnevni piknik parohijana i prijatelja.

Srbi iz Čikaga i okoline ovaj vikend iskoristili su da posete festival, uživaju u muzici, hrani i druženju. Organizatori su se pobrinuli da naprave ugođaj svim generacijama i ponude široku lepezu kulturno umetničkog programa, zabave, hrane muzike i poslastica. Izuzetna radost je što je veliki broj omladine bio prisutan na feativalu što govori da mlade generacije vole svoju tradiciju, poštuju korene i poreklo. Za mališane u dvorištu hrama napravljen je zabavni park koji je bio prepun dece.

Pored zabave i hrane mnogi posetioci dodju da posete hram i prisustvuju svetoj liturgiji, posete izložbu i isprate kulturni program. Folklorna grupa „Oko Sokolovo“ koja je nastupila sva tri dana ovoga puta priredila je splet folklornih igara i performans koji je izazvao veliku pažnju prisutnih dok je u velikoj sali bila je izložba pravoslavne i srpske kulture.

Muzički program tokom festivala činili su Mića Radovanović, Neda Gorančić, Ivan Jovičić, Dijana Antonijević, Neša Castello,  Dunav tamburica orkestar i Prazna flaša tamburica orkestar a u drugom delu programa za ljubitelje zabavne muzike nastupili su Rock Yunion i DJ Spaz. Treslo se kolo do kasnih večernjih sati, pevale su se srpske pesme,  grmeo rock’n roll i nazdravljalo.

Pogledajte delić atmosfere u video-prilogu STV:

Tekst: STV/foto-video: Saša Lukić, Srpska Televizija USA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *