Virtuleni skup srpske dijaspore u Americi

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić predstavio je prioritete naše misije u Americi, posebno izrazivši spremnost za intenziviranje saradnje sa dijasporom, koja, kaže, predstavlja generator znanja, veština i kontakata koje treba staviti u funkciju predstavljanja Srbije novoj administraciji i poslovnom svetu.

Đurić je učestvujući na drugom virtuelnom skupu srpskih organizacija i uticajnih pojedinaca iz Amerike “Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore – Horizont 2050”, osim potrebe zajedničkog delovanja Ambasade i istaknutih predstavnika dijaspore, istakao i da je neophodno intenzivno angažovanje počasnih konzula Srbije u SAD u predstavljanju i zaštiti interesa zemlje.

On je naglasio i da saradnja treba da bude dvosmerna, te da će Ambasada u svakom trenutku predstavljati otvoreni kanal za komunikaciju i saradnju sa maticom.

Učesnici samita su se saglasili o neophodnosti jedinstvenog nastupa i delovanja u cilju maksimiziranja kapaciteta za osnaživanje društveno-političkog uticaja srpskog korpusa u SAD.

“Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore – Horizont 2050” je skup koji se održava sa ciljem formiranja tzv. ujedinjene platforme nove srpske dijaspore i svih njenih organizacija, inicijativa i uticajnih pojedinaca u SAD, a u cilju zajedničkog delovanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *